A - Aioli
2 æggeblommer
1 knivspids salt
2 fed knust hvidløg
1 spsk dijonsennep
½ spsk hvidvinseddike
2 dl smagsneutral olie
1 tsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
Alle ingredienserne tages ud af køleskab et par timer før tilberedning, så
det hele har stuetemperatur.
1 knivspids salt
2 fed knust hvidløg
1 spsk dijonsennep
½ spsk hvidvinseddike
2 dl smagsneutral olie
1 tsk citronsaft
salt og friskkværnet peber
Alle ingredienserne tages ud af køleskab et par timer før tilberedning, så
det hele har stuetemperatur.
Pisk først æggeblommer seje med en knivspids salt. Tilsæt knust hvidløg, sennep og eddike.
Tilsæt olien - først dråbevis, imens der piskes kraftigt. Når
blandingen begynder at tykne hældes lidt mere olien i en tynd stråle under fortsat
piskning. Bliv ved med at piske til al olien er mikset i blandingen.
Til sidst røres citronsaft i efter smag, og der smages til med salt og
peber.
Aioli - hjemmerørt og skønt
Aftensmaden er reddet. Marineret rejer med tomatsalat, nybagte grovboller og aioli.
Det smagte godt......... :-)
Næste gang må det jo være B som bjørn, bønner, bagværk eller hvad det ender med!
Mmm - det tror jeg vi skal have i aften!
SvarSlet